Lärare

Lärare

På dina yogaresor har nu någon av oss som lärare. Kolla upp vid respektive resa vem det är som håller i kursen.

Nordiska yogainstitutet och resedelen YogaGo startades av Josephine Selander som från början är dansare och skådespelare, utbildad bl.a. på Balettakademien i Stockholm. Hon har mer än tio års erfarenhet av zenmeditation och som gruppträningsinstruktör i träningsvärlden. Josephine är utbildad yogalärare av John Friend i anusarayoga och på It’s Yoga inom ashtangayoga i USA och hon undervisar nu i Sverige, USA, Indien, Norge och Spanien samt utbildar yogalärare i Sverige, Norge och Indien. Hon har bland annat skrivit böckerna Våga yoga,  Dynamisk yoga, Yoga för dig och Yoga från insidan, med tillhörande dvd:s, där viryayoga presenteras. Josephine är registrerad som E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher) hos The Yoga Alliance.

Robin Tåg är fysioterapeut och Viryayogalärare som nu jobbar mot en 500 timmars certifiering. Han har en bakgrund inom geriatrisk, neurologisk och podiatrisk fysioterapi och har utöver det arbetat med behandling av knä- och höftrelaterade problem samt med rehabiliteringsgrupper för personer med rygg- och balansproblem. Robin har sin egen mottagning i Stockholm där han genom att kombinera fysioterapi med yoga arbetar utgående från att se människan ur både västerländsk och österländsk kroppssyn. Robin arbetar med inriktning inom rehabilitering för problem i stöd- och rörelseapparaten, skadeförebyggande träning och yogaterapi. Utöver det arbetar Robin även som personlig tränare. Robin finns med på resorna som lärare och ger dessutom massage- och fysioterapibehandlingar.

Britt Fjeldstad er utdannet yoga- og meditasjonslærer i Klassisk Yoga via den 3,5 årige lærerutdannelsen hos Yogalærerskolen i Norge. Hun har en videreutdannelse innen fødselsforberedendeyoga, har fullført 200 timers utdannelsen i ViryaYoga, og er Registrert Yoga Teacher 200 innen the Yoga Alliance, USA. Forøvrig er Britt utdannet innen Traditional Chinese Medicine, akupunktur, grunnmedisin, aromaterapi og klassisk massasje. Hun har mer enn 25 års undervisningserfaring fra individuell trening, div gruppetrening, dans og  show/sene, og har hatt fag- og utviklingsansvar for instruktører i treningsbransjen.
Britt driver sitt eget yogastudio på Lillehammer, samt videre utdannelse mot RYT 500 i ViryaYoga.


Kalender

Juni 2017
24 juni – 1 juli: Retreat i Spanien 

Augusti 2017
16 aug: Workshop, Kristiansund, Norge
17 aug: Workshop, Barkåker, Tønsberg, Norge
22 – 24 aug: Påbyggnadsutbildning: Virya Puls, Stockholm
25 – 26 aug: 10-årsjubileum för Viryayogan! 

September 2017
1 sept: Workshop, Oslo
4 sept: Kursstart: Närvaro, meditation och yoga, Stockholm
7 – 10 sept: Halvårsutbildning i Stockholm startar
14 – 16 sept: Påbyggnadsutbildning: immersion med Doug Keller
22 – 23 sept: Workshop, Köpenhamn

Oktober 2017
19 – 22 okt: Årsutbildning i Oslo startar
25 – 26 okt: Påbyggnadsutbildning: Praktisk anatomi,Oslo
27 – 28 okt: Påbyggnadsutbildning: Virya Sequencing, Oslo

November 2017
23 – 26 nov: Påbyggnadsutbildning: Virya vinyasa, Stockholm

Januari 2018
3 – 12 jan: Yogaretreat i Indien (yoga & filosofi)
10 – 19 jan: Yogaretreat i Indien (yoga & ACT)