Yoga, ACT och ayurveda i Kerala, Indien

Yoga, ACT och ayurveda i Kerala, Indien

Yogaresa till Kerala med fördjupande yoga samt ACT och ayurveda!

I januari 2017 erbjuder Jade Travel tillsammans Nordiska Yogainstitutet en avkopplande och sinnesutvidgande resa till Kerala. Välj den ena veckan eller båda!

Unikt för i år är att Helen Ahlström som är socionom, familjeterapeut samt leg. psykoterapeut KBT är med för att andra veckan ge oss ytterligare perspektiv på våra mentala mönster via ACT.

Vi välkomnar hela familjen och ger gärna tips på aktiviteter som är kul för stora som små. Möjlighet till barnpassning finns både på Isola di Cocco och på utflykterna.

Kika på bilder från Indien här!

Läs mer om boendet här!

  • Avresa 1:
    3/1 Sthlm – Trivandrum
    Framme 4/1 Trivandrum
  • Avresa 2:
    10/1 Sthlm – Trivandrum
    Framme 11/1 Trivandrum

Resan vänder sig till dig som har minst ett års erfarenhet av yoga och är sugen på att lära dig mer.

Vecka ett:
Första veckan utgår vi från ayurvedans tankar kring yoga, vanor och livsstil.
På morgonen jobbar vi med olika typer av viryayogaflöden, varav tre från virya-ayurvedan och under tre eftermiddagar jobbar vi med workshops med teknik, tips och fördjupning med asanor från alla möjliga nivåer. Josephine (som skrivit Yoga för dig – yoga och ayurveda med medförfattaren Peter Ljungsberg) berättar i en föreläsning om ayurveda. Sammanlagt 12 yogaklasser.

Vecka två:
Under andra veckan jobbar vi med att se hur kombinationen yoga och den kognitiva terapiformen Acceptance Commitment Therapy; ACT kan vara hjälpsam för oss i livet. Vi växlar mellan kul viryayogaklasser och workshops där vi dels jobbar med yogatricks, dels hittar mentala verktyg för att kunna leva ett flexibelt liv. Lärare är yogalärare Josephine Selander (kika gärna på Josephines uppskattade bok Yoga & ACT) och Helen Ahlström som är socionom, familjeterapeut samt leg. psykoterapeut KBT. Helen arbetar i privat regi med KBT för par och enskilda sedan många år och är inspirerad av ACT som metod. Möjlighet finns också att boka in sig för en privat samtalsterapi utifrån ACT med Helen under denna vecka.

Sammanlagt 12 yogaklasser.

För dig som är intresserad erbjuder vi dels en heldagsutflykt till Swami Vivekanandas meditationsplats i Kanyakumari, dels en halvdagsutflykt till Sivanandas ashram under de dagarna utan eftermiddagsyoga. (Utflykterna är valfria och du bestämmer dig och betalar på plats) För dig som fokusera på ayurvediska behandlingar under den här veckan, så har vi rabatt på alla behandlingar på det ayurvediska resortet, Isola di Cocco som vi bor på. Möjlighet till att välja ayurvedisk kost finns.

Hemresa 1:
12/1 Trivandrum – Sthlm
Hemma 12/1

Hemresa 2:
19/1 Trivandrum – Sthlm
Hemma 19/1


Husbåt:
För dig som vill komplettera med ett oförglömligt dygn på en husbåt som vaggar dig fram längst Keralas ”backwaters”, så finns det möjlighet att välja till det . OBS! Meddela det vid bokning till Lena på Jade.

 

PRISER:
För mer info kontakta vår expert Lena på Jade:
lena@jade.se tel: 08-441 76 25

 


Kalender

Oktober 2016

12 – 16 okt: Retreat i Spanien: Yoga & ACT
27 – 30 okt: Påbyggnadskurs: Virya Aware i Oslo

November 2016

4 – 6 nov: YoDa-festivalen, Stockholm
11 – 13 nov: Virya Rehab som påbyggnad startar
18 och 19 nov: Workshop i Höllviken med Josephine
25 nov: Workshop i Stockholm med Josephine

Januari 2017

3 – 11 jan: Retreat i Indien: Yoga och Ayurveda
10 – 19 jan: Retreat i Indien: Yoga och ACT

Februari 2017

1 feb – 5 feb: Årsutbildning i Stockholm startar
13 – 19 feb: Certifieringsutbildning i Stockholm