Immersion med Doug Keller

Immersion med Doug Keller

S01-YA-SCHOOL-RYS-300(21 timmar)

Med Doug Keller och Josephine Selander (IAYT)

Om viryayogan har en husgud, så är det i så fall Doug Keller! Med sina vida kunskaper i biomekanik, terapeutiskt förhållningssätt och yogans filosofi, är han en lärare som man inte kan gå för många kurser för! I den här kursen är den yogaterapi som sonderas, vilket innebär att vi går igenom hur du kan hjälpa elever med specifika, fysiska problem. I år kommer Doug att fokusera på axel-, SI-leds och höft-problematik under dag ett och dag två.

Sista dagen går Josephine igenom den terapeutiska viryaflödet, där du utefter viryans tio moduler får ett klass- och programupplägg. Flödet är framtaget tillsammans med Doug Keller och Sundari.

Doug har sin bakgrund inom iyengaryoga och han lärde känna anusarayogans grundare John Friend när han studerade siddhayoga i Indien. Under flera år samarbetade Doug med John, för att under de senaste åren utveckla sitt eget språk inom terapeutisk yoga. Dougs kunskaper inom biomekaniken är mycket stor. Med sin ödmjuka attityd och avspända stil, kan han får de mest komplicerade sammanhang att framstå som begripliga. Doug är med i viryayogans team som tar fram virya rehab-yoga.

Terapiflödet skiljer sig från rehabyogan genom att rehabprogrammet är framtaget med ett team på tio personer, främst riktar sig till klienter med kroniska sjukdomar, för rehabilitering efter operation eller skada för att leva fullgott i vardagen. Terapiflödet ger oss en verktygslåda för att hjälpa våra elever som tex har ett knä eller en axel som krånglar, men ändå fungerar utan problem i vardagen.

Förkunskaper: 
Du ska ha gått 200-timmarsutbildningen i viryayoga eller gå vår rehabutbildning.  Vi rekommenderar att du, för att få ut det mesta av utbildningen, också har gått certifieringsutbildningen!

Datum för terapikursen 2017: 14-16 September. OBS! Du lär dig terapiflödet med Josephine 16 September. Övriga dagar är med Doug.

Vi är i Stockholm på YogaShakti.

Pris för  terapikursen 2017: 4 400 kr.

Anmälan:
Mejla till info@nordiskyoga.se så sänder vi en faktura till dig på anmälningsavgiften 1500 kr. OBS! Anmälan är bindande. (Det innebär att du inte får tillbaka anmälningsavgiften om du avbokar. Vi beklagar men insisterar. Resterande kursavgift återfås givetvis om du blir sjuk och kan visa läkarintyg.)

Läs om villkoren för anmälan här.

Delbetalning
Om du vill delbetala, så samarbetar Nordiska yogainstitutet med HumanFinans, som har humana krediter för utbildningar. Obs! Nu finns möjlighet att välja 12 månaders räntefri avbetalning. Om du klickar på loggan nedanför och följer instuktionerna för Human Lån, så kan du dels få en snabböversikt på vad din månadskostnad skulle bli, dels så kan du direkt ansöka om lån/kredit. Nordiska yogainstitutet är “säljställe för utbetalning”.

Du kan också ringa till Human Finans direkt för gratis rådgivning. Tel:   08-560 201 15

I vissa fall kan du även delbetala påbyggnadsutbildningar direkt via Nordiska yogainstitutet mot en administrativ avgift.


Kalender

Augusti 2017
16 aug: Workshop, Kristiansund, Norge
17 aug: Workshop, Barkåker, Tønsberg, Norge
18 aug: Viryaflow-klass, Barkåker, Tønsberg, Norge
22 – 24 aug: Påbyggnadsutbildning: Virya Puls, Stockholm
22 – 24 aug: Påbyggnadsutbildning 300 tim startar: Vinyasalinjen
26 aug: Teachers gathering, Stockholm

September 2017
1 sept: Workshop, Oslo
7 – 10 sept: Halvårsutbildning i Stockholm startar
14 – 16 sept: Påbyggnadsutbildning: immersion med Doug Keller
22 – 23 sept: Workshop, Köpenhamn

Oktober 2017
5 – 8 okt: Virya basutbildning 1 startar
19 – 22 okt: Årsutbildning i Oslo startar
25 – 26 okt: Påbyggnadsutbildning: Praktisk anatomi,Oslo
27 – 28 okt: Påbyggnadsutbildning: Virya Sequencing, Oslo

November 2017
10 – 12  nov: Kurs: Viryayoga för psykologisk behandling startar, Stockholm
22 – 26 nov: Påbyggnadsutbildning: Virya vinyasa, Stockholm

Januari 2018
3 – 12 jan: Yogaretreat i Indien (yoga & filosofi)
10 – 19 jan: Yogaretreat i Indien (yoga & ACT)
25 – 28 jan: Årsutbildning i Stockholm startar (200 hr)

Mars 2018
1 – 4 mars: Virya basutbildning 2 startar

Maj 2018
20 – 27 maj: Påbyggnadsutbildning: Certifiering i Spanien

Juni 2018
9 – 16 juni: Virya fortsättning/bridge-utbildning startar