Rehab-teamet

IMG_20131118_205029

Vi är ett gäng som har stött och blött, provat, ratat och godtagit asanor, övningar och attityder i grupp, individuellt, med experter och med vanligt folk i snart två år. Och vi som har tagit fram virya rehabyoga, samt undervisar på rehabyogautbildningen, är:

Josephine Selander
Josephine-Selander02
Grundare till Nordiska Yogainstitutet, initiativtagare till viryayoga och virya rehabyoga och yogalärare. Hon har skrivit böckerna Yoga & ACT, Dynamisk Yoga, Våga Yoga, Yoga från insidan och Yoga för dig. Josephine är utbildad yogalärare inom Ashtanga Vinyasa Yoga, Anusara Yoga och inom Yoga terapi (främst för Doug Keller) i USA, Indien och Storbritannien. Josephine är E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher) inom Yoga Alliance och medlem i International Association of Yoga Therapists (IAYT) Josephine driver Nordiska Yogainstitutet och utbildar yogalärare i Sverige, Norge, Spanien och Indien. Viryayoga är den form hon själv utarbetat tillsammans med idrotts- och dansnaprapaten Malin Flinck.

Robin Tåg Robin_NYI
Leg. sjukgymnast (fysioterapeut) och viryayogalärare. Han har en bakgrund inom geriatrisk, neurologisk och podiatrisk fysioterapi och har utöver det arbetat med behandling av knä- och höftrelaterade problem samt med rehabiliteringsgrupper för personer med rygg- och balansproblem. Robin arbetar med inriktning inom rehabilitering för problem i stöd- och rörelseapparaten, skadeförebyggande träning och yogaterapi. Bacheloruppsatsen var om progressiv funktionell gruppträning för personer som genomgått en knä protesoperation.

FullSizeRenderJenny Bergegård
Leg. sjukgymnast (fysioterapeut), magisterexamen i klinisk medicinsk vetenskap. Under utbildning till lärare i Virya-yoga. Arbetat som sjukgymnast inom akutsjukvården i tio år och är anställd på Karolinska sjukhuset där jag arbetar med patienter med olika reumatiska sjukdomar.

Malin Flinck
malin-flinck-sLeg. Naprapat, undersköterska. Malin har jobbat som naprapat sedan 1998 med fokus på idrotts- och dansskador och jobbar som naprapat på Balettakademien i Stockholm. Hon går kontinuerligt kurser i manuell medicin. Malin har studerat yogaterapi för bla. Doug Keller och har utvecklat viryayogan med Josephine Selander.

Charlotte Löfvenmark
csc_0435_ListImage
Leg. naprapat, personlig tränare och yogalärare och har i mer än 20 år arbetat som föreläsare inom träning och hälsa. Hon ingår i SAFE och Nordiska yoga institutets lärarteam. Charlotte arbetar med yoga och annan träning där målet är detsamma, att stärka och balansera kroppens funktioner både i förebyggande och rehabiliterande syfte.

Elin Gahm
image1Distriktsläkare i Uppsala läns landsting. Har arbetet i Kerala i Indien som läkare. Har ett förflutet som gruppledare inom sport och utövar viryayoga. Elin har hälsosamma livsstilsförändringar som fokus och har skrivit en uppsats kring yogans hälsoaspekter.

 

Helene Ekfors
HelleHelene har som onkologisjuksköterska mer än 20 års erfarenhet av cancerpatienter (med erfarenhet av de flesta cancersjukdomar), lång erfarenhet av att hjälpa patienter tillbaks till yrkeslivet under och efter cancerbehandling. Hon är certifierad Yogalärare i Viryayoga. Undervisar Viryayoga nivå I+II, Virya Vinyasa, samt Gravidyoga.  Titel: Cert. Yogalärare, Leg. Onkologisjuksköterska, Mag. Omvårdnad, Forskningskoordinator Lunds Universitet samt förbereder till doktorandutbildning.

Marian Papp
Marian-Papp
Doktorand och  E-RYT, yogalärare. Doktorerar inom effekterna av yogaträning på Karolinska Institutet. Yogabakgrunden är inom Iyengaryoga men arbetar mer med en funktionell och stärkande yogaform som är baserad på forskning. Hon har arbetat heltid med yoga i över 20 år och med träning och dans i hela sitt liv och driver en egen yogaskola i Stockholm. Hon har gått en hel del yogaterapikurser och skrivit flera artiklar och forskningsrapporter om effekterna av yogaträning. Hennes bok Yoga på djupet (Ica bokförlag) beskriver funktionella yogaövningar i naturen. Hon är medlem i IAYT, Yrkesföreningen för fysisk aktivitet och Svensk Idrottsmedicinsk förening. Läs mer om Marian här.

Doug Kellers
DougDougs bakgrund speglar ett livslångt engagemang i att studera och dela yogans kunskap och praktik. Efter att ha fått utmärkelser och examina i filosofi från ett av de mest prestigefyllda Jesuituniversiteten i USA samt vid Georgetowns och Fordhams universitet, undervisade Doug filosofi på collegenivå under flera år. Hans intresse för yoga vaknade på Siddha Meditation Ashram i Indien, där han bodde i sju år. Väl tillbaka i USA, studerade han intensivt Iyengaryogasystemet i New York City. Dougs djupgående arbete i fysioterapeutisk yoga, återspeglas i hans senaste, omfattande arbete: Yoga som terapi , som är en av de mest respekterade och djupgående verk som behandlar yogans terapeutiska aspekter. Doug är på den högsta nivån av certifiering inm Yoga Alliance: ERYT- 500 och är medlem i International Association of Yoga Therapists (IAYT). Läs mer om Doug här.

Britt Fjeldstad
britt-199x300
Viryayogalärare samt utbildar i anatomi på Nordiska Yogainstitutet. Hon är innan dess utbildad yoga-och meditationslärare i klassisk yoga på Yogalärarhögskolans 3,5-åriga i Norge. Hon har vidareutbildning inom prenatal yoga, har examen i traditionell kinesisk medicin, akupunktur, grundläggande medicin och massage. Hon har sin egen yogastudio på Lillhammer och har mer än 25 års erfarenhet av undervisning i yoga, träning och personlig träning. Läs mer om Britt här.

Mats Huseby
matsCertifierad viryayogalärare och är på väg att att slutföra viryayogans 500-timmarsutbildning (RYT 500) under 2015. Mats undervisar idessutom i pilates och funktionell träning.
Efter att tidigare ha arbetat inom ekonomi och förvaltning (Master of Business Administration), er han nå fysioterapeut utbildat  vid høgskolen i Oslo och Akershus.

Ywonne Källström
DSC00376Ywonne är Kognitiv steg 1 terapeut med vidareutbildning i Dialektisk beteendeterapi och schematerapi. Hon är även certifierad Taktil massör och certifierad Viryayogalärare samt även yogalärare i Restorative och Yin.
Ywonne har mer än 20 år erfarenhet av psykiatriskt arbete, främst med självskadebeteende och suicidproblematik. Hon arbetar sen 14 år inom psykiatrisk öppenvård med vårdkrävande patienter.

Hon går kontinuerligt kurser för att integrera kropp och själ i ett mer helhetstänk; för närvarande i rehabyoga och yin yoga.