Virya & Ayurveda online/live 2020

Virya & Ayurveda online/live 2020

(40 timmar)

S01-YA-SCHOOL-RYS-300

Snart blir det premiär för våra onlineutbildningar. Du kommer att kunna tillgodogöra dig utbildningarna i egen studietakt och repetera som du vill.
En del kurser är endast online, medan andra är en blandning av online och “live”. De utbildningar som är både och, kommer vi att lägga så att alla live-delar är samlade under samma helg. På så sätt kan du gå flera utbildningar parallellt under en temin, men med färre resor och semesterdagar. En del utbildningar kommer att vara helt live.

Virya & Ayurveda kommer att bli en blandning av online och “live”. Det innebär att du kommer att göra första delen av utbildningen online, och den andra delen med Peter Ljungsberg i Stockholm. Där du får chans att undervisa och ställa frågor.

OBS! Nya livedatum!
Vi kommer även att spela in Peters del, så om du inte har möjlighet att resa till Stockholm, kommer du kunna tillgodogöra dig hans dag digitalt.

Om utbildningen:
Yogan och ayurvedan brukar kallas för systervetenskaper. I grundkursen fick du en orientering i ayurvedan. Nu är det dags att  i den här kursen gå djupare in i hur ayurvedan och yogan kompletterar varandra.  Du får  fler verktyg i att själv förstå hur  du som yogalärare kan använda  dig av ayurvedan både  för  dina deltagare och  dig själv. Online undervisar Josephine dig dig tre olika viryaprogram baserat på respektive dosha (kapha, pitta och vata). Under livetillfället träffar du Peter Ljungsberg och får en fördjupning i hur dina doshor påverkas av livsstil och hur dom kan variera beroende på vilket skede du befinner dig i livet. Peter kommer specifikt koppla föreläsningarna till stress. Parallellt läser du boken “Yoga för dig: Hitta balansen med yoga och ayurveda” av Josephine och Peter. Tanken med kursen att du ska kunna jobba med kombinationen med ayurveda och yoga på ett öppet och odogmatisk vis, utan pekpinnar.

Den här kursen kan du med fördel kombinera med PT-utbildningen: livetillfällena går under samma långhelg!

Delar av den här kursens timmar kan du tillgodoräkna dig till 500-timmars certifieringen och till att förnya din viryalicens.

Förkunskaper:
200-timmars grundutbildning i Viryayoga.

Kursinnehåll:
– Steg-för-steg-genomgång asana för asana för tre program: Vata, Pitta & Kapha
– Tre yogaklasser: Vata, Pitta & Kapha
– En heldag med Peter Ljungsberg i Stockholm

Boken “Yoga för dig: Hitta balansen med yoga och ayurveda” av Josephine och Peter ingår i kurspriset.

Lärare:
Josephine Selander (online i Indien) & Peter Ljungsberg (live)

Datum 2020:
Tillfälle ett: online. Kursen släpps 15 mars. (Du väljer själv när du vill tillgodogöra dig online-biten.)
OBS! Nya livedatum:
Tillfälle två: live. Fredagen 11 sept. (OBS! Vi kommer även att spela in Peters del, så om du inte har möjlighet att resa till Stockholm, kommer du kunna tillgodogöra dig hans dag digitalt.)

Pris:
5 900 kr

Läs om  villkoren  för anmälan här.

Delbetalning
Om du vill delbetala, så samarbetar  Nordiska Yogainstitutet  med  HumanFinans som har humana krediter för utbildningar.  Obs! Nu finns möjlighet att välja 12 månaders räntefri avbetalning. Om du klickar på loggan nedanför och följer instruktionerna för Human Lån, så kan du dels få en snabböversikt på vad din månadskostnad skulle bli, dels så kan du direkt ansöka om lån/kredit. Nordiska Yogainstitutet är “säljställe för utbetalning”.

Du kan också ringa till Human Finans direkt för gratis rådgivning. Tel:   08-560 201 15, som har humana krediter för utbildningar. Obs! Nu finns möjlighet att välja 12 månaders räntefri avbetalningOm du klickar på loggan nedanför och följer instruktionerna för Human Lån, så kan du dels få en snabböversikt på vad din månadskostnad skulle bli, dels så kan du direkt ansöka om lån/kredit. Nordiska Yogainstitutet är “säljställe för utbetalning”.

 


Aktuella filmer

Här får du idéer och tips om biomekanik, filosofi och yogans historia.

Kalender

Februari 2021
3 februari: Fortsättningsutbildning 100h första träffen, Stockholm/online

15 februari: Certifieringsutbildningen online startar

Mars 2021
16 mars: Föreläsningsserie Meditation och yoga som självreglering? Del 1
Jung, känslor och det undermedvetna

 

April 2021
13 april: Föreläsningsserie Meditation och yoga som självreglering? Del 2
Zenbuddhism som självhjälp?

 

Maj 2021
4 maj: Föreläsningsserie Meditation och yoga som självreglering? Del 3
Kan en religiös övning vara en psykologisk teknik?