Våra lärare

Josephine Selander
Josephine Selander
Info
X

Josephine Selander

Josephine, är från början dansare och skådespelare, utbildad bl.a. på Balettakademien i Stockholm och på London Contemporary Dance School, London. Hon har mer än 20 års erfarenhet av zenmeditation. Josephine är utbildad yogalärare i Ashtanga Vinyasa Yoga och i Anusarayoga och är Experienced Registered Yoga Teacher (E-RYT 500) inom Yoga Alliance, USA. Josephine studerar kontinuerligt för Doug Keller och har under flera år studerat Iyengar Yoga med Alexander Borovik. Hon gick större delen av sina utbildningar i yoga för John Friend, Larry Schultz och sin mentor Sundari. Hon har dessutom yogat omfattande för Pattabhi Jois, Saraswati Jois, Dharma Mitra, Rusty Wells, Cyndi Lee och Kia Meux. Tillsammans med idrotts- och dansnaprapaten Malin Flinck har hon utvecklat Viryayoga, en dynamisk Hathayoga med inriktning på biomekanik och orientering mot att inlemma yogans filosofi i dagens tillvaro. Josephine har studerat idéhistoria på Stockholms universitet och har en kandidatexamen i TV-produktion från Dramatiska Institutet i Stockholm. Josephine har gjort några dokumentärfilmer och arbetar ibland som konsult inom kommunikation och kroppsspråk. Hon har skrivit böckerna Dynamisk Yoga (Fitnessförlaget), Våga Yoga (Miro förlag), Yoga från insidan (Miro förlag), Yoga för dig (Massolit) och Yoga & ACT (Massolit) och hållit i över 60 yogaprogram på TV4.

För Josephines CV klicka här.

Robin Tåg
Robin Tåg
Info
X

Robin Tåg

Robin är leg. fysioterapeut, cert. viryayogalärare och cert. FRC™ Mobility Specialist och är specialiserad inom funktionell rörelseträning samt rehabiliteringsträning. Han är rehab- och anatomiansvarig samt en av delägarna på Nordiska yogainstitutet. Du träffar Robin i anatomin samt i våra påbyggnadsutbildningar. Robin är numera bosatt på Menorca (Spanien) där han driver sin retreatgård.

Robin är en av huvudlärarna samt anatomilärare och han är en del av Virya Rehab-teamet.

 

Britt Fjeldstad
Britt Fjeldstad
Info
X

Britt Fjeldstad

Britt er utdannet yoga- og meditasjonslærer i Klassisk Yoga via den 3,5 årige lærerutdannelsen hos Yogalærerskolen i Norge. Hun har en videreutdannelse innen fødselsforberedendeyoga, har fullført 200 timers-utdannelsen i Viryayoga, og er Registered Yoga Teacher 200 innen Yoga Alliance, USA. Forøvrig er Britt utdannet innen Traditional Chinese Medicine, akupunktur, grunnmedisin, aromaterapi og klassisk massasje. Hun har mer enn 25 års undervisningserfaring fra individuell trening, div gruppetrening, dans og  show/sene, og har hatt fag- og utviklingsansvar for instruktører i treningsbransjen.

Britt driver sitt eget yogastudio på Lillehammer, og jobber mot videre mot RYT 500 i Viryayoga.
Britt är en av huvudlärarna samt anatomilärare och hon är även med i Virya Rehab-teamet.

Maria Rommel
Maria Rommel
Info
X

Maria Rommel

Med bred bakgrund inom många former för rörelse, har Maria varit dedikerad till en regelbunden yogapraxis sedan många år. Maria är certifierad Viryayogalärare och Registered Yoga Teacher (RYT) inom Yoga Alliance, USA samt Anusara Inspired Instructor. Hon undervisar yoga på heltid med nuvarande bas i Oslo och har yogaresor till sydligare breddgrader flera gånger om året. www.rommelyoga.blogspot.no

Med nyfikenhet och passion studerar hon kontinuerligt vidare med lärare från olika traditioner. Hennes yogamemoarer finns på bloggen www.viryaforlife.no
Maria är en av huvudlärarna för yogalärarutbildningen i viryayoga.

Helena Vintre
Helena Vintre
Info
X

Helena Vintre

Helena är utbildad yogalärare i USA inom Ashtanga Vinyasa Yoga och är Anusara Inspired instructor. Helenas huvudlärare är John Friend som hon vidareutbildar sig hos flera gånger per år. Hon har även yogat för bl.a. Ulla Lundgren, Kathleen Hogan, Sienna Sherman, Sundari Lucey, Jonas Westring, Cyndi Lee, Pattabhi Jois, Saraswati Jois, Dona Holleman, Larry Schultz, David Swenson, Maria Boox och Lotta Bertilsson. Helena medverkade under hela 2007 i ”Äntligen Hälsas” yogaprogram på TV4. Hon driver yogastudion YogaShakti i Stockholm där Nordiska Yogainstitutet framförallt håller till med sina utbildningar. Helena jobbar även med grafisk design.

Helena är en av lärarna för yogalärarutbildningen i viryayoga.

Marianne Sundell
Marianne Sundell
Info
X

Marianne Sundell

Marianne är certifierad Viryayogalärare och Experienced Registered Yoga Teacher enligt Yoga Alliance kriterier (E-RYT 500). Hon har en lång och bred träningsbakgrund och är utbildad aerobic- och styrketräningsinstruktör. Marianne är en erfaren och kunnig yogalärare som håller klasser b.la. på YogaShakti och Yogayama i Stockholm. Marianne undervisar på grundutbildningarna samt är en av ägarna i företaget.

Marianne om yoga:
”Yogan har nog förändrat mej till det bättre så att jag nog är en lite trevligare person att vara med. För mig innebär yogan att jag accepterar tillvaron mer som den är just nu, och inte ständigt längtar till något annat, jag är mer ”här och nu” , känner ett större fokus och har ett lugnare sinne.Dessutom tycker jag att just den fysiska dynamiska yogan ger mej en härligt vältränad kropp på köpet. Kommer ju från den rent fysiska träningen som alltid gav mig stela och ömma muskler, till skillnad från yogan!”

Charlotte Löfvenmark
Charlotte Löfvenmark
Info
X

Charlotte Löfvenmark

Charlotte har sin bakgrund inom manuell medicin och idrott. Hon är naprapat, personlig tränare och kostrådgivare och har i mer än 15 år arbetat som föreläsare inom träning och hälsa. Hon föreläser bl.a. i massage, anatomi, fysiologi, idrottsmedicin, motivation, stresshantering och yoga. Hon har jobbat som gruppträningsinstruktör sedan 1985 och ingår i SAFE:s lärarteam, där hon arbetar som lärare samt skriver utbildningsmaterial, bl.a. SAFE:s yoga material. Hon ingår även i Les Mills tränarteam där hon utbildar i Body Balance och Body Pump. Charlotte är utbildad yogalärare inom Ashtanga Vinyasa yoga i USA. Hon har yogat för b la Dawid Swensson, Larry Schulzt, John Scott, Maria Boox och Lotta Bertilsson. Just nu arbetar Charlotte mycket med yoga för gravida. Hon har regelbundet varit på retreats i Indien med en andlig lärare och studerar idag psykosyntes på HumaNova.

Malin Flinck
Malin Flinck
Info
X

Malin Flinck

Malin är naprapat, med mångårig erfarenhet av att jobba med dansare, idrottare och yogautövare. Hon har studerat yogaterapi bla. för Sundari Lucey och Doug Keller. Malin har utvecklat Viryayogan tillsammans med Josephine och är med i Virya Rehab-teamet. Malin föreläser om biomekanik och anatomi bl.a. på Balettakademien i Stockholm.

Klas Nevrin
Klas Nevrin
Info
X

Klas Nevrin

Klas Nevrin är en av Sveriges ledande forskare om yogans historia. Han har presenterat sitt arbete på internationella konferenser om yoga, till exempel i Washington (USA), Heidelberg (Tyskland) och Cambridge (England), och har publicerat flera viktiga akademiska artiklar. Klas är framförallt intresserad av att hitta sätt som filosofi kan bli relevant i relation till det personliga utövandet av yoga och meditation. Han är en väldigt uppskattad lärare på våra utbildningar, känd för sina seminarie-baserade utforskningar av yogans historia och filosofi. Klas fokuserar också på de ansvar man har som yogalärare, inklusive möjligheten att utveckla en icke-auktoritär lärarstil (inspirerad av Marshall Rosenbergs ”icke-våldskommunikation”). Klas började med yoga och meditation i mitten på 90-talet och gjorde flera resor till Indien för att studera yoga, filosofi och musik. Han har sedan dess fått en magisterexamen i religionshistoria (med sanskrit/indologi och filosofi), och under åren 2004 till 2009 genomgick han en forskarutbildning med inriktning på yogans historia och filosofi. Klas är även professionell musiker, en prisvinnande pianist som turnerat runtom i världen. Han bor med sin familj i Stockholm där han undervisar på Kungliga Musikhögskolan.

Ett urval av Klas publikationer: ”Empowerment and Using the Body in Modern Postural Yoga” (2008) i Mark Singleton & Jean Byrne (eds.) Yoga in the Modern World: Contemporary Perspectives. Routledge; s. 119-139. ”Krishnamacharya’sViniyoga: On Modern Yoga and Sri Vaisnavism” (2005) i Journal of Vaishnava Studies, nr14:1, New York: Folk Books, s. 65-94.
”Från frälsning till kroppsligt välbefinnande – Medikalisering av modern hathayoga”
(2004) i Chakra: Tidskrift för Indiska Religioner, nr 2, Lunds Universitet., s. 70-84. Titta in på http://nevrin.se/texts

Peter Ljungsberg
Peter Ljungsberg
Info
X

Peter Ljungsberg

Peter har jobbat med ayurveda sedan 1985 och är en erfaren hälsorådgivare på Veda Lila, ett ayurvediskt hälsoföretag i Stockholm. Han är en uppskattad lärare och föreläsare, bland annat  på Karolinska institutet. Han har skrivit boken Ayurveda för kropp och själ (Natur och Kultur), som ingår som rekommenderad litteratur på kursen. Peter föreläser vid ett tillfälle om ayurveda.

Fredrik Redelius
Fredrik Redelius
Info
X

Fredrik Redelius

Fredrik jobbar som vägledare inom kommunikation, retorik, dramaturgi och muntliga presentationer på flera stor svenska företag samt på Stockholms universitet. Med sin bakgrund som skådespelare och filmare hjälper han om hur vi kan bli mer oss själva, även i utsatta situationer. Fredrik föreläser i retorik under utbildningarna.

Doug Keller
Doug Keller
Info
X

Doug Keller

Doug har sin bakgrund inom Iyengaryoga och han lärde känna Anuusarayogans grundare John Friend när han studerade Siddhayoga i Indien. Under flera år samarbetade Doug med John, för att under de senaste åren utveckla sitt eget språk inom terapeutisk yoga. Dougs kunskaper inom biomekaniken är mycket stor. Med sin ödmjuka attityd och avspända stil, kan han får de mest komplicerade sammanhang att framstå som begripliga. Doug är med i Virya Rehab-teamet.

Megan Davis
Megan Davis
Info
X

Megan Davis

Megan is an E-RYT with Yoga Alliance and a member of The International Association of Yoga Therapists (IAYT), has a master’s degree in public health and a PhD in disability studies. Her study and practice of yoga are informed by her experiences with rehabilitation after knee surgery and after a car accident that injured her neck, back and hips.  She is currently working on her 500 hour therapeutic Swatantraya certification with Doug Keller and has also studied extensively with the amazing Jenny Otto as well as Matthew Sanford, Donna Farhi, John Friend and Tias Little. Megan’s classes and trainings introduce concepts from yoga, body work and movement therapies through innovative uses of props and non-traditional asana modifications. Megan do the anatomy and therapeutics for the 200 at Flow Yoga Center in DC and many therapeutic CEU workshops in her own organization. Read more www.yogaforliberation.com

Marian Papp
Marian Papp
Info
X

Marian Papp

Marian är skolad inom funktionell yoga och har en egen yogaskola i Stockholm. Hon har arbetat med kroppen hela sitt liv och är oerhört fascinerad över hur mycket yogaträning tillför kropp och själ. Marian har skrivit en serie artiklar i Svensk idrottsforskning där hon sammanställt effekterna av yogaträning och arbetar också som frilansjournalist.

Hon har en magisterexamen i preventiv medicin/folkhälsovetenskap från Karolinska institutet. Hos oss kommer hon föreläsa om yogaforskning som har intresserat henne länge och kommer då redovisa de nyaste forskningsrapporterna publicerade inom hathayoga. Hon kommer även redovisa sina egna resultat från sitt eget forskingsprojekt där hon utvärderar effekterna av hathayoga.
Mer information om Marian Papp och hennes verksamhet finner du på: www.dynamiskhathayoga.se

Francesca Amriati
Francesca Amriati
Info
X

Francesca Amriati

Francesca er utdannet faglærer og har jobbet som lærer i grunnskolen, videregående og i voksenopplæring. Hun begynte å undervise Dynamisk yoga i 2008 og gikk grunnutdannelsen i Virya 2010 i ønske om å følge drømmen sin om å bli yogalærer på fulltid. Siden høsten 2011 har hun virkeligjort drømmen og jobbet fulltid med yoga. Francesca har blant annet tatt videreutdannelser innen barneyoga og en spesialutdannelse i barselyoga, og har i tillegg fått opplæring i gravid- og fødselsforberedene yoga av Kine Bruksås (eier av MamaYoga i Oslo). Hun har alltid trivdes i selskap av barn og ungdom og har lang erfaring i arbeid med barn og elsker å undervise yoga til nettopp denne gruppen. Francesca driver firmaet Heart Yoga og holder faste kurs, workshops og drop in timer for diverse yoga studio og treningssenter i Oslo. Hun holder for tiden på å utdanne seg til RYT 500 i Viryayoga.

Sundari (JoeAnne Lucy)
Sundari (JoeAnne Lucy)
Info
X

Sundari (JoeAnne Lucy)

Sundari började som lärare i Iyengaryoga för över 25 år sedan. Sedan 1996 är hon en av John Friends viktigaste medlärare i Anusarayoga och undervisar numera världen över. Hon har under sin väg fördjupat sig i yogans helande och terapeutiska egenskaper, vilket inte minst sagt sattes på prov då hon själv var med om en allvarlig bussolycka. Hon undervisar utifrån sin enorma kunskapsbank under påbyggnadsutbildningen i terapeutisk yoga. Läs mer om Sundari på www.itsonlyadance.com

Monika Jacob
Monika Jacob
Info
X

Monika Jacob

Monika är certifierad Viryayogalärare. Hon har en bakgrund i flera träningstraditioner däribland dans och cirkus och har alltid intresserat sig för kroppen och dess möjligheter.

I samband med en skada upptäckte hon yogan och dess positiva effekter på såväl kropp och själ. Ett djupare intresse väcktes och resulterade i bl a en yogalärarutbildning. På den resan är det.

Monika undervisar på bas- och grundutbildningarna men även på påbyggnadsutbildningar.

Sara Hoy
Sara Hoy
Info
X

Sara Hoy

Sara undervisar på grund- och påbyggnadsutbildningarna samt i anatomi och biomekanik.

Sara är utbildad och verksam yogalärare (ERYT-500, YACEP) och certifierad inom Viryayoga. Utöver det är hon utbildad Folkhälsovetare (kandidat) på KI samt pågående master inom Idrottsfysiologi & Biomekanik på GIH. Hon har även tidigare studerat rörelseanalys och rörelselära på avancerad universitetsnivå samt är FRC™ Mobility Specialist och lic. Personlig Tränare. När hon inte utbildar inom yoga jobbar hon inom forskningsprojekt på Karolinska Institutet och Centrum för Psykiatriforskning.

Cecilia Olin
Cecilia Olin
Info
X

Cecilia Olin

Cecilia är från början skådespelare och dockspelare, med flera års erfarenhet av turnérandeteater, film- och tv- inspelningar. Cecilia är certifierad Viryayogalärare och har också gått flera utbildningar inom Yinyoga.  Cecilia håller klasser på bl.a. YogaShakti. Hon är även utbildad doula och profylaxinstruktör inom metoden Föda utan Rädsla.

Cecilia om yoga:
”Min första kontakt med yogan var när jag väntade min dotter år 2000 och jag har sedan dess praktiserat flera olika yogaformer. Att yoga är den finaste presenten jag kan ge mig själv. En möjlighet att landa i kroppen och en stund av närvaro med mig själv”

Cecilia undervisar på kurserna i Viryayoga för gravida.

Gustav Jonsson
Gustav Jonsson
Info
X

Gustav Jonsson

Gustav är legitimerad psykolog och arbetar framförallt med med kognitiv beteendeterapi (KBT). Han är också certifierad Viryayogalärare, Virya Rehabyogalärare och jobbar mot sin 500-timmarscertifiering. Gustav är aktiv med forskning inom klinisk psykologi, där depressionsforskning och yoga för psykologisk behandling är hans intresseområden. Tillsammans med Josephine Selander och Robin Tåg har Gustav utvecklat Viryayoga för psykologisk behandling. Gustav och Josephine har tillsammans också skrivit boken Filosofi som terapi: Verktyg för levnadskonst, som ges ut hösten 2019 på Roos & Tegnér förlag. Gustav har ett stort intresse för fysisk aktivitet, meditationspraktiker och filosofi och deras potential att öka vårt välbefinnande. Gustav undervisar i Viryayoga för psykologisk behandling samt på basutbildningar i Viryayoga.

Maria Svalin
Maria Svalin
Info
X

Maria Svalin

Maria har sin bakgrund inom pedagogik och ledarskap inom skolans värld där hon till största del varit verksam som skolledare.
Maria är certifierad Viryayogalärare 500 h, där ibland ViryaRehab.
Hon driver Studio AnahataYoga i Nyköping.
Maria undervisar på bas- och grundutbildningarna och examinerar på grundutbildningarna.

Nanny-Maja Anderback
Nanny-Maja Anderback
Info
X

Nanny-Maja Anderback

Nanny-Maja är Certifierad Viryalärare (slutför precis sin 500h Certifiering), däribland Virya rehabyogalärare och är verksam som yogalärare i Umeå. Hon har en bakgrund som föreläsare om miljö- och hållbarhetsfrågor och en kandidat i idrottsmedicin. Just nu studerar hon till fysioterapeut. Nanny-Maja upptäckte själv yogan när hon var 15 år och sedan dess har den följt henne mer eller mindre regelbundet genom livet. Hon vill koppla ihop sina kunskaper inom idrottsmedicin och fysioterapi med yoga genom att bland annat använda yoga som ett verktyg i rehabiliterande och förebyggande träning. Hon brinner för att hjälpa människor att hitta bättre rörelsekontroll och få bättre kroppskännedom, samt att skapa en funktionell hälsosam kropp utan smärta eller skador. Nanny-Maja är även utbildad Idrottsmassör. 

På Nordiska Yogainstitutet undervisar Nanny-Maja på bas- och grundutbildningarna.