Workshops & Events

Workshops & Events

Vill du gå på en workshop eller event i Viryayoga med någon från vårt team på Nordiska Yogainstitutet?

Här hittar du information om var och när vi erbjuder workshops och resor med lärare från teamet på Nordiska Yogainstitutet. Där kan du inte bara få en härlig upplevelse av Viryayoga, du har även möjlighet att ställa frågor om vad som är på gång i vår verksamhet just nu och framöver.

När du går på en workshop i Viryayoga, så fokuserar vi ofta på en eller ett par moduler och på ett tema. Förutom att vi jobbar med alla moduler i en kombination av flow och instruktion får du dessutom chans att jobba i övningar två-och-två för att fördjupa känslan i en del eller modul och kanske upptäcka att kroppen kan mer än vad du tror!

 

2019

 

En dag med yogans historia och filosofi – med Josephine

17 november, Höllviken

Under den här djupdykardagen diskuterar Josephine hur den yoga vi utövar idag kan kopplas ihop med yogans historia och filosofi. Vi gör en resa på över fyratusen år, går igenom yogans olika filosofiska synsätt som samkhya, vedanta och tantra, och kikar med kritisk blick på vad vi idag “köper” i yogapaketet.

Mer information och anmälan

 

Workshop 23-24 november på Yoga Shakti med Josephine Selander & kloka vänner
Yoga som behandlande metod: Yoga möter fysioterapi & psykologisk behandling

Lördag 23 november
9.30 – 12.30: Axlar
Den här förmiddagen jobbar vi med hur vi kan få ökad rörlighet och styrka i axlarna som är en av de mest instabila ledstrukturerna i kroppen. Vi jobbar med övningar som befinner sig i gränslandet mellan yogapraktik, fysioterapi och idrottsforskning. Vi diskuterar den fysiska yogans effekter på kropp och psyke.

13.30: Informationsstund
Info om utbildningen Yoga som behandlande metod, och dess två grenar: Yoga för psykologisk behandling och Rehabyoga bas.

14.00 – 17.00: Stresshantering, andning & Meditation
Forskning på mindfulnessbaserade metoder har under de senaste två decennierna visat på praktikernas positiva effekter för såväl utmattningssyndrom som depression och ångest. Under eftermiddagen utforskar vi hur yogans andnings- och meditationstekniker kan kopplas till mindfulness. Samtidigt laborerar vi med om yogans metoder kan ge andra och möjligtvis djupare effekter än ”klassisk” mindfulnessträning.

Söndag 24 november
9.30 – 12.30: Övergångar
I såväl yogan som i verkliga livet består vårt ”varande” av förflyttningar och övergångar. Under den här förmiddag jobbar vi med smarta biomekaniska tips hur vi kan göra hälsosamma förflyttningar ur tre perspektiv: Dels i din befintliga yogapraktik. Dels hur medvetna förflyttningar kommer att påverka ditt fysiska välmående i vardagen. Och sist men inte minst: kan vi ha ett filosofiskt förhållningssätt till livets ”mellanrum” som blir hjälpsamt för oss ur ett psykologiskt perspektiv?

Anmälan: info@yogashakti.se


Kalender

September 2019
18 – 21 sept: Immersion with Doug Keller, Stockholm

Oktober 2019
10 – 13 okt: Höstutbildning startar, Stockholm

November 2019
15 -17 nov: Påbyggnadsutbildning: Virya Rehab startar, Stockholm
17 nov: Workshop med Josephine, Höllviken
23-24 nov: Yoga som behandlande metod, workshop med Josephine mfl, Stockholm

Januari 2020
2-18 jan: Yoga i Indien, en eller två veckor
23-26 jan: Basutbildning 100 tim och Årsutbildningen 200 tim startar, Stockholm

Februari 2020
15-16 feb: Fortsättningsutbildning 100 tim startar, Stockholm/Umeå
15 feb: Virya Puls online startar

Mars 2020
2-4 mars: Rehabyoga:bas startar, Stockholm
15 mars: Virya PT online/live startar

April 2020
15 april: Virya Aware online startar

Juni 2020
26 juni-1 juli: Certifieringsutbildning, Spanien