Workshops & Events

Workshops & Events

Vill du gå på en workshop eller event i Viryayoga med någon från vårt team på Nordiska Yogainstitutet?

Här hittar du information om var och när vi erbjuder workshops och resor med lärare från teamet på Nordiska Yogainstitutet. Där kan du inte bara få en härlig upplevelse av Viryayoga, du har även möjlighet att ställa frågor om vad som är på gång i vår verksamhet just nu och framöver.

När du går på en workshop i Viryayoga, så fokuserar vi ofta på en eller ett par moduler och på ett tema. Förutom att vi jobbar med alla moduler i en kombination av flow och instruktion får du dessutom chans att jobba i övningar två-och-två för att fördjupa känslan i en del eller modul och kanske upptäcka att kroppen kan mer än vad du tror!

 

 

 

2020

7-9 februari YogaGames, Stockholm

Fredag kl 12:00 : Framåtfällningar (4 Riddarsalen ) – Happy-spine-happy-hamstrings-folds.

Framåtfällningar kan vara kul när man får till dom. Men vad händer med rygg och hamstrings om vi i längden slarvar med tekniken? I den här workshopen provar vi viryayogans smarta biomekanik hur du får till hälsosamma framåtfällningar oavsett om du är en rörlig typ eller känner dig som ett kassaskåp på yogamattan.

Söndag 09:45 : Filosofi som terapi (5 Arkaden Talks)

Vad gör du när livet skaver?
Vi människor är ofta utlämnade åt vår egen förmåga att lösa problem och hantera smärtsamma upplevelser. Ibland funkar det. Ibland kör vi fast.

Utifrån sin senaste bok Filosofi som terapi: verktyg för levnadskonst (skriven med Gustav Jonsson) berättar Josephine hur filosofiska livsstrategier och kognitiva beteendeterapier som KBT och ACT kan ge oss praktiska verktyg för levnadskonst.

Efter föreläsningen (ca kl 11.15) signerar Josephine boken på TALKS scenen.

 

21-22 februari Namayoga Kalmar, workshop med Jospehine

Fredag 21/2
17.30-19.30 Happy feet
Det är lätt att ta fötterna för givet. I den här klassen nördar vi loss med specifika övningar och asanor för att stärka fötterna. Och för att grunda sinnet.

Lördag 22/2
9.00-11.30 Smarta och kul övergångar

En annorlunda vinyasaklass. I såväl yogan som i verkliga livet består vårt “varande” av förflyttningar och övergångar. Under den här förmiddagen jobbar vi med smarta biomekaniska tips hur vi kan göra hälsosamma förflyttningar ur tre perspektiv: Dels i din befintliga yogapraktik. Dels hur medvetna förflyttningar kommer att påverka ditt fysiska välmående i vardagen. Och sist men inte minst: kan vi ha ett filosofiskt förhållningssätt till livets “mellanrum som blir hjälpsamt för oss ur ett psykologiskt perspektiv?
I pausen har vi info- och frågestund om Nordiska Yogainstitutets yogalärarutbildningar
12.30-14.00 Slow flow & andning

Den här edtermiddagen kombinerar vi Viryayoga med tekniker från Feldenkraist metoden. Med små rörelseförändringar upptäcker vi stora skillnader i kroppen. Samtidigt laborerar vi med hur du kan återupptäcka andningen i din asanaträning.

 

20-21 mars StudioFlow Göteborg, workshop med Josephine

Fredag 20/3 kl. 17.00-19.00

Happy feet.
Det är lätt att ta fötterna för givet. I den här klassen nördar vi loss med specifika övningar och asanor för att stärka fötterna. Och för att grunda sinnet.

Lördag 21/3
9.00 – 11.30

“Smarta och kul övergångar”

En annorlunda vinyasaklass. I såväl yogan som i verkliga livet består vårt ”varande” av förflyttningar och övergångar. Under den här förmiddagen jobbar vi med smarta biomekaniska tips hur vi kan göra hälsosamma förflyttningar ur tre perspektiv: Dels i din befintliga yogapraktik. Dels hur medvetna förflyttningar kommer att påverka ditt fysiska välmående i vardagen. Och sist men inte minst: kan vi ha ett filosofiskt förhållningssätt till livets ”mellanrum” som blir hjälpsamt för oss ur ett psykologiskt perspektiv?

12.30 har vi info- och frågestund om Nordiska yogainstitutets yogalärarutbildningar.

13.00 – 14.30
Slow flow & andning”

Den här eftermiddagen kombinerar vi viryayoga med tekniker från Feldenkraist metoden.  Med små rörelseförändringar upptäcker vi stora skillnader i kroppen. Samtidigt laborerar vi med hur du kan återupptäcka andningen i din asanaträning.

Mer info och bokning

 

22 mars Atmayoga Arvika, workshop med Josephine

9.00-13.00

Mer information kommer

Information och bokning


Kalender

Februari 2020
7-9 feb: YogaGames, Stockholm
15-16 feb: Fortsättningsutbildning 100 tim startar, Stockholm/Umeå
15 feb: Virya Puls online startar

Mars 2020
5 mars: Fortsättningsutbildning 100 tim startar, Stockholm
15 mars: Virya PT online/live startar
15 mars: Virya & Ayurveda online/live startar
20-21 mars: Workshop med Josephine, StudioFlow Göteborg
22 mars: Workshop med Jospehine, Atmayoga Arvika

April 2020
15 april: Virya Aware online startar

Juni 2020
21 juni-28 juni: Sommaryoga Spanien
26 juni-1 juli: Certifieringsutbildning, Spanien

September 2020
11-13 september: Filosofi som terapi – Retreat i Skåne med Josephine och Gustav
2 september: Fortsättningsutbildning 100h startar, Stockholm/online
23 september: Basutbildning 100h Stockholm/online och Höstutbildning 200h Stockholm/online startar