Workshops & Events

Workshops & Events

Vill du gå på en workshop eller event i Viryayoga med någon från vårt team på Nordiska Yogainstitutet?

Här hittar du information om var och när vi erbjuder workshops och resor med lärare från teamet på Nordiska Yogainstitutet. Där kan du inte bara få en härlig upplevelse av Viryayoga, du har även möjlighet att ställa frågor om vad som är på gång i vår verksamhet just nu och framöver.

När du går på en workshop i Viryayoga, så fokuserar vi ofta på en eller ett par moduler och på ett tema. Förutom att vi jobbar med alla moduler i en kombination av flow och instruktion får du dessutom chans att jobba i övningar två-och-två för att fördjupa känslan i en del eller modul och kanske upptäcka att kroppen kan mer än vad du tror!

 

 

 

2020

 

12 maj Studio AnahataYoga Nyköping, workshop med Josephine

17.30-20.00 Hipomania

Bäckenet är minst sagt en central del av kroppen, och de muskler som är kopplade till höfterna påverkar ryggen, stabilitet i kroppen och till och med andningen. Under den här kvällen utforskar vi hur du kan jobba med höfterna för att komma åt såväl stabilitet i bål, som att hitta tekniker för att slippa onödiga ryggsmärtor. I viryayogans metodik jobbar vi med hälsosam och systematisk biomekanik som du kan applicera på all typ av yoga och som ger dig nya kunskaper om din kropp. Och som vanligt bjuds på tankeväckande filosofi.

Josephine finns tillgänglig både innan och efter workshopen om du har frågor kring Nordiska Yogainstitutets yogalärarutbildningar.

Information och bokning

 

30 april – 1 maj Loma Yogastudio, workshop med Josephine

Mer information kommer

 

29-30 maj Atmayoga Arvika, workshop med Josephine

Mer information kommer

Information och bokning

 

21-28 juni Sommaryoga i Spanien

Under den här veckan fördjupar du din yoga i underbar miljö.
Du kan helt enkelt hänge dig åt yoga, sol och bad och samla nya krafter med hälsosam mat och skönhetsbehandlingar. Vi yogar på ett magnifikt yogatak under canvastakets skugga med utsikt över hela medelhavet. Efter yogan äter vi frukost och middag tillsammans. Dagarna tillbringar du på stranden eller vid ”ditt” hus poolområde.

Läs mer

11-13 september Retreat i Skåne, Kullåkra gård

Hänge dig en hel helg med yoga, meditation, samtal och föreläsningar med Josephine Selander och Gustav Jonsson. Utifrån deras bok Filosofi som terapi: Verktyg för levnadskonst kommer helgen att gå i perspektivförskjutningens tecken. Du får med dig tankar, tips och övningar att ta med dig hem som förhoppningsvis ger dig nya verktyg att kunna utforska såväl på yogamattan som i ”verkliga livet”.

Mer information och bokning

 

30-31 oktober StudioFlow Göteborg, workshop med Josephine

Fredag 20/3 kl. 17.00-19.00

Happy feet.
Det är lätt att ta fötterna för givet. I den här klassen nördar vi loss med specifika övningar och asanor för att stärka fötterna. Och för att grunda sinnet.

Lördag 21/3
9.00 – 11.30

“Smarta och kul övergångar”

En annorlunda vinyasaklass. I såväl yogan som i verkliga livet består vårt ”varande” av förflyttningar och övergångar. Under den här förmiddagen jobbar vi med smarta biomekaniska tips hur vi kan göra hälsosamma förflyttningar ur tre perspektiv: Dels i din befintliga yogapraktik. Dels hur medvetna förflyttningar kommer att påverka ditt fysiska välmående i vardagen. Och sist men inte minst: kan vi ha ett filosofiskt förhållningssätt till livets ”mellanrum” som blir hjälpsamt för oss ur ett psykologiskt perspektiv?

12.30 har vi info- och frågestund om Nordiska yogainstitutets yogalärarutbildningar.

13.00 – 14.30
Slow flow & andning”

Den här eftermiddagen kombinerar vi viryayoga med tekniker från Feldenkraist metoden.  Med små rörelseförändringar upptäcker vi stora skillnader i kroppen. Samtidigt laborerar vi med hur du kan återupptäcka andningen i din asanaträning.

Mer info och bokning


Kalender

 

September 2020
2 september: Fortsättningsutbildning 100h startar, Stockholm/online
11-13 september: Filosofi som terapi – Retreat i Skåne med Josephine och Gustav
15 september: Virya Vinyasa online släpps
23 september: Basutbildning 100h Stockholm/online och Höstutbildning 200h Stockholm/online startar

Oktober 2020
15 oktober: Virya Express online släpps
30-31 oktober: Workshop med Josephine, StudioFlow Göteborg

November 2020
6-8 november: Virya Strenght & Mobility, Stockholm