Boende i Indien

Om Isola di Cocco

Isola di Cocco är ett ayurvediskt resort som ligger i ett kanalsystem på en liten ö, precis vid havet. Det ligger i Poovar som ligger i södra Kerala, ca 45 minuter från Trivandrums flygplats och ca 40 minuter från Kovalam.  Resortet är beläget i en väldig park med kokospalmer och långa gångar med klängväxter. Hibiskusen med sina röda blommor växer vilt. Eftersom Isola di Cocco ligger på sin ö finner man ro och avskildhet här, samtidigt som man lätt kan ta en ”riksha” till händelsernas centrum i Poovar med luncher på bananblad à 7 kronor, smyckesshopping eller för att få en allmän myllrande Indienkänsla.

Bad

Isola di Cocco har en stor pool med utsikt över havet, där lån av badhanddukar och solstolar ingår. En liten barnpool finns precis bredvid ”vuxenplasket” för dom yngre yogierna. Vill man sola på stranden eller ta en promenad längst med havet, går Isolas egna båt fram och tillbaka över kanalen till stranden. På stranden finns parasoller och solstolar att låna.

Hälsa

På det ayurvediska centret erbjuds de flesta typer av ayurvediska behandlingar och om man vill kan den ayurvediska läkaren planera en meny som passar ens kroppstyp (dosha) som man äter under hela eller under en del av vistelsen. Är man sugen på lite flärd finns skönhetssalongen, där man kan b.la kan få manikyr, pedikyr eller olika ansiktsbehandlingar. Vi i yogagruppen får rabatt på samtliga ayurvediska- och skönhetsbehandlingar, men med olika procentsats beroende på vilken typ av behandling man väljer. Vi rekommenderar inte att man genomgår Pancha Karma under yogalärarutbildningen, då det är en omfattande och tröttande ayurvedisk behandling.

Mat

Kocken är en av Isolas ess i ärmen, tycker Josephine. Maten är smakrik, god och varierande. Dessutom sköljs alla grönsaker och frukter i filtrerat vatten, så risken att få ”indisk mage” på Isola är liten. På restaurangen serveras framför allt sydindiska rätter, men pasta, sallader och västerländska smårätter finns också på menyn. Precis vid vattnet har dom en skaldjursrestaurang där man sitter med fötterna i sanden i ljuset av stearinljus och äter läckra skaldjursplatåer. En lunch/middag i restaurangen kan kosta allt från ca 50 kr till ca 160 kr, beroende på vad man väljer. Vill man ha en ayurvedisk meny kostar ett mål ca 70 kr (och då får man rätt mycket, gott käk).

 

Boende

Isola di Cocco har två typer av rum: standardrum och Heritagerum (höger). Alla rum har fläkt i taket, AC, kylskåp, telefon, TV och värdeskåp. Standardrummen (vänster) är luftiga med balkong eller uteplats och är rum i en byggnad. Vi kommer att önska att alla standardrum som vi bokar har enkelsängar, som man kan dra isär. Heritagerummen (nedan) är byggda som klassiska Keralahus med träinteriör och är något mindre, men däremot är badrummen stora och ligger i en egen, minimal ”trädgård”. Heritagerummen ligger alla på markplan och har uteplats. Det finns två heritagerum per byggnad.

Det finns också ett par sviter och ett trähus för dig som reser med familj.

 

Yogaplatsen Vi yogar i en stor ”shala” med utsikt över floden och kikar man noga ser man oceanen.

Det finns mattor att låna, men vi rekommenderar å det bestämdaste att du ändå tar med dig din egen matta! Det finns klossar, band och bolster till utlåning. Under dom lediga timmarna under dagen är det fritt fram att använda studion för egen yoga (dock ej mellan kl. 8.00-9.00, då Isolas egen yogaguru håller till där).

 

Service På Isola di Cocco finns det ett internetrum och dator. Tvättservice finns. En souvenirshop finns vid receptionen där både det ena och det andra i presentväg kan införskaffas. Du kan betala dina räkningar med kreditkort. Personalen i receptionen hjälper dig om du vill ha skjuts någonstans.

Sjukhus I Poovar, två kilometer bort finns ett litet sjukhus och det närmsta specialistsjukhuset ligger i Neyattikara, 14 Kms från Isola. Det utmärkta privatsjukhuset KIMS ligger i Trivandrum. Om något skulle hända, så försöker vi i möjligaste mån ordna så att någon av lärarna följer med dig till sjukhuset.

Aktiviteter och utflykter Aningen kan man ligga i hängmattan och kontemplera. Annars ligger Isola di Coco på en förgrening till Keralas berömdas ”back-water”, ett kanalsystem som byggdes i norra Kerala för att frakta gods till södra delen av Kerala. Från vårt resort kan man göra en kort tur i ett par timmar i båt och kolla in omgivningarna. Vi organiserar också en längre tur på ”the backwaters” i husbåt som utgår från Appaley och som tar 24 timmar att göra. Vi kommer att göra en endagsutflykt till till Sivanandas ashram för att känna yogavibbarna i originallandet. Ytterligare en utflykt är till platsen där Swami Vivekananda lämnade Indien för att ta yogan till väst 1893. Är man sugen på att shoppa kan man i Kovalam införskaffa bomullskläder, silversmycken, murtier (skulpturer på hinduiska gudar), rökelser, yogamusik och vackra sjalar. Det finns säker lite sportaktiga grejjer som man kan göra, men eftersom Josephine inte är så sportigt lagd är informationen om detta liten här. Mer info: www.isoladicocco.com