Search
Close this search box.

Bok & DVD

För att beställa någon eller några av Josephine Selanders böcker och dvd:er, gå till vår webbshop här.

Bok: Yoga & ACT

Balans i tillvaron, bryta invanda mönster, hitta sina kärnvärden. Ja, tack! Det låter bra. Men hur ska det gå till när både omvärlden och kanske framförallt vårt eget sinne allt som oftast sätter krokben för oss?

Den kognitiva beteendeterapiformen ACT, Acceptance and Commitment Therapy, utgår från att vi själva har förmågan att skapa ett rikt och meningsfullt liv. Detta synsätt återfinns även inom yogan och den österländska filosofin. I boken presenteras de sex steg som fungerar som kärnprocesser inom ACT och till respektive kapitel kopplas praktiska yoga- och meditationsövningar. Yogan som tillämpas kallas Viryayoga och är en dynamisk yogaform med fokus på biomekanik (rörelselära) och filosofi. Vi vägleds och inspireras att upptäcka såväl vår mentala som fysiska spänst, i syfte att frigöra vår inrepotential.

 

 

Bok: Yoga för dig
I Yoga för dig visar Josephine Selander och Peter Ljungsberg på olika vägar till hälsa med hjälp av yoga. Fundera över vilken av ayurvedans tre persontyper (doshor) du tillhör vata, pitta eller kapha och få hjälp att sammanställa ett yogaprogram anpassat efter just dina behov. Programmen är skapade av bokens båda författare i samarbete med naprapat Malin Flinck utifrån viryayogans genomtänkta system. Yogaprogrammen passar både dig som behöver komma ner i varv och dig som behöver mer kraft och energi, och det oavsett om du är novis eller om du stått på yogamattan i flera år. Längst bak i boken presenteras alla positioner tydligt med text och bild tillsammans med förslag på hur du kan förändra din yoga helt utifrån vad du för tillfället behöver för att finna balans.

Läsare skriver på Bokus:
“Jag kan varmt rekommendera den här boken. Själv blev jag nyfiken på den efter att ha utövat yoga i gruppklasser en längre tid och kände att jag ville lära mig mer om tankarna bakom. Den här boken är ingen “hardcore”-introduktion till yoga, men den är en lättsam och intressant introduktion till filosofin bakom.
Framförallt upplever jag att det faktiskt är en praktisk och användbar bok. Det finns med test där du kan testa vilken typ du är inom Ayrurveda och även yogaprogram anpassade specifikt efter de olika typerna. Extra plus också för att det finns bra råd kring vilken typ av kost som passar. Jag tror att den här boken är ypperlig som present till sig själv om man vill få lite extra inspiration i sin yoga, men säkerligen kan den även fungera som en riktigt bra och energigivande introduktion till en vän som är intresserad av yoga men kanske inte riktigt kommit igång ännu.” Malin

“Kombinationen Selander & Ljungsberg är en sinnrik författarduo som ger dig såväl fakta som redskap om hur du förändrar och förbättrar din vardag :) Hur svårt kan det vara att lägga till goda hälsovanor som att äta regelbundet, städa upp bland sina högar eller hitta rätt yogainriktning i myllret av träningsmöjligheter? Selander & Ljungsberg har guiderna som förenklar mina val! Varje morgon blir en guldgruva då yogarörelserna som föreslås utifrån just min kroppskonstitution är mina favoriter! Prova du också! Tack Jossan & Peter för all inspiration!” Helle

 

yoga-fran-insidanlitenBok och dvd: Yoga från Insidan (Viryayoga nivå tre)
Här är Josephines tredje bok: Yoga från insidan. I första delen blir du bekant med yogans biomekanik och tips på hur du med små förändringar i din yogautövning kan få helt nya upplevelser. Med tydliga bilder och illustrationer förstår du hur musklerna samverkar och lär dig hur du även i vardagen kan använda dig av kunskaperna om kroppens rörelselära.

I bokens andra del presenteras du för viryayoga nivå tre, där du kan testa kul och annorlunda asanor. Varje position har ett alternativ, som gör att du varken behöver vara akrobat för att njuta av nivå tre.

I dvd:n Yoga från insidan följer du med när Josephine Selander, grundare av viryayogan, guidar dig genom fem olika program med nya utmaningar och annorlunda asanor. Varje program bygger på viryayogans tio moduler.  Även om yogarörelserna är mer lite mer sofistikerade i denna serie, visas alternativ till knepiga asanor i en mindre bildruta.
Specialkomponerad musik och instruktioner på svenska, engelska och tyska ligger på valbara spår.

Kliv in i ditt eget egen universum och börja resan mot ditt inre – Yoga från insidan!

Feedback: 
”Jag är helt kär! I den här nya boken som Josephine Selander har skapat. Den samlar ett konstverk,  ett uppslagsverk och en bibel om yogans-rörelselära inom samma pärmar. Och får mig att längta efter min yogamatta, tända ljus och lugn och behaglig musik.” – Linda

”Jag är helt såld! Igen, för tredje gången har Josephine lyckats fånga min yogasjäl!” – Helene

Recension i Allt om Yoga, juni 2011
:
Josephine Selander kom i våras ut med sin tredje yoga DVD. En skiva som passar dig som har yogat ett tag och är van vid någon form av vinysa flow, men även för dig som söker en lite mer avancerad dvd på svenska.
Precis som hennes två tidigare yoga Dvd:er kommer den tillsammans med en utförlig och vacker bok som dyker djupare in i yogan och den tredje nivån i hennes egna yogastil: viryayogan. På skivan finns alla övningar från boken Yoga från insidan, sammansatta i fem olika program. Dvd:n och boken kan användas som komplement till varandra men Dvd:n kan även användas helt för sig själv.
Fem yoga program för vana yogisar
Denna yoga Dvd riktar sig till dig som är van yogi och söker vidareutveckling och utmaningar, även om alternativa positioner visas i en mindre bildruta.Varje program bygger på viryayogans olika moduler: uppvärmning, balansövningar, höftöppnare, framåtfällningar, bakåtböjningar och så vidare. Är du lite trött en dag eller av någon annan anledning vill hoppa över någon del är det lätt att klicka sig vidare till nästa del. Musik och instruktioner på svenska, engelska och tyska ligger på valbara spår.
För dig som gillar lugn vinyasa
Josephine Selanders dvd:er tycker vi på alltomyoga.se är bland de bästa som finns på den svenska marknaden idag. Även om tempot ibland ökas, finns det tid och rum att andas och vara. Rekommenderas varmt för dig som har utövat någon form av vinyasa flow några år.
– Leia Dehlin

För beställning av boken och dvd:n Yoga från Insidan, klicka här.

 

Bok och dvd Våga Yoga (Viryayoga nivå ett)
Recension av boken Våga Yoga; yogafilosofi i vardagen och viryayoga från grunden:

”Josephine Selanders nya bok Våga Yoga; yogafilosofi i vardagen och viryayoga från grunden (Miro Förlag) lyckas förena buddhistisk filosofi med yogans viktigaste budskap på ett lättförståeligt och pedagogiskt vis. Boken är upplagd i två delar. Den första behandlar filosofin den andra praktiken. Övningarna är enkelt illustrerade med kul tips och sakliga förklaringar. Det

ta är en vacker, färgstark bok som sprakar av livsglädje och sann visdom. De flesta, från nybörjare till härdade yogisar kommer att ha glädje av den. En av de bättre svenska yogaböckerna”
Leva november 2008

I boken Våga yoga (Miro förlag) kan du yoga loss med ett enkelt och ändå tufft yogaprogram: viryayoga nivå ett. Den vänder sig till som är nybörjare eller för dig som vill yoga utan krångliga yogapositioner, men ändå bli starkare och rörligare. I bokens första del blir du bekant med yogafilosofin på ett vardagligt sätt. Filosofiska tankekorn blandas med handfasta andnings- och närvaroövningar.

I dvd:n Våga Yoga ut, får du sex olika yogaprogram, beroende på vad vad du känner för att yoga just idag.

Så nu kommer du att med lätthet yoga viryayoga själv hemma med hjäp av både boken och dvd:n Dynamisk yoga (viryayoga nivå två) och Våga yoga (viryayoga nivå ett)

För beställning av boken och dvd:n Våga Yoga, klicka här.

 

Bok och dvd Dynamisk Yoga (Viryayoga nivå två)
Den här dvd:n har allt: ett utmanande program, tydlig instruktion, jättefina miljöer och en attityd som är proffsig, peppande och avspänd. Hela kroppen får sig en genomgång men också nya aha-upplevelser, både fysiskt och mentalt
Betyg 5 i Fitness Magazine 06/07

DVD:n fungerar både som komplement och som fristående verktyg för din yogaträning hemma. Samma program som presenteras i boken Dynamisk yoga instrueras av Josephine på svenska. Inspirerande, specialskriven musik ligger som ett valbart spår. DVD:n är inspelad vid naturskön, avsides strand i Thailand. Här upptäcker du flödet i viryayogan.

Om boken Dynamisk yoga:
”Boken är pedagogiskt upplagd med bilder på varje rörelse, vilket underlättar för alla som vill yoga hemma. Man får också veta hur ställningarna påverkar olika delar av kroppen och man har för nytta av dem… Att bilder från svenska yogaskolor varvas med foton från Indien gör boken riktigt inspirerande. Rekommenderas, som handbok fungerar den riktigt bra.”
Leva 06/06

Dynamisk yoga är en handbok i två delar för alla som är nyfikna på yoga eller som redan provat yoga som träningsform och vill fördjupa sig.

Del ett ger en historisk bagrund till yogan och begrepp och företeelser förklaras: Vad är skillnaden mellan ashtangayoga, Iyengar och power t.ex.? Och vad är viryayoga – formen som beskrivs i denna bok? Den österländska kroppsbilden använder sig av begrepp som prana och chakra, de olika yogapositionerna benämns asana och andningen pranayama. Viktigt i yogaträningen är dessutom kroppslåsen – bandha – som kan jämföras med ”core-träning”. Virya betyder ”entusiasm” och ”energi” på sanskrit, och tanken är att yogan ska ge just kraft och energi.

Viryayogaprogrammet i bokens andra del baseras på utbytbara moduler och en given struktur och har utarbetats med hjälp av en naprapat för att med minimerad skaderisk både stärka och mjuka upp kroppen. Alla asanor gås igenom steg för steg med tydliga fotografier och beskrivningar. Huvudpositionen ägnas en sida och till varje huvudövning finns ett lättare alternativ.

Programmet är uppdelat i tio delar för en systematisk och grundlig träning: uppvärmning, solhälsningar, stående positioner, balans, ”magstärkare” och armbalanser, ”höftöppnare”, bakåtböjningar, framåtfällningar, avslutande ställningar och avslappning. Sist i boken visas hela flödet samt även två kortprogram.

Yogaprogrammet är fotat i studio, medan övriga bilder är dels ”actionbilder” från yogastudior i Indien och USA, dels inspirationsbilder där yogan görs i vackra miljöer.

För beställning av boken och dvd:n Dynamisk Yoga klicka här.