Till vardags utbildar Josephine yogalärare på Nordiska Yogainstitutet samt doktorerar i historia med projektet “Making Mindfulness” om hur buddhistiska praktiker blev en del av psykologin under 1900-talet.
Om du är nyfiken, så kan du läsa mer om forskningsprojektet här och här finns Josephines publicerade akademiska artiklar.
I bloggen “Filosofi med Josephine” hittar du texter om yogans historia och filosofi samt tankar från forskningen.
Från början är Josephine dansare och skådespelare, utbildad bl.a. på Balettakademien i Stockholm och på London Contemporary Dance School, London. Hon har mer än 30 års erfarenhet av zenmeditation. Josephine är utbildad yogalärare i Ashtangayoga och i Anusarayoga och är Experienced Registered Yoga Teacher (E-RYT 500) inom The Yoga Alliance, USA. Josephine studerar kontinuerligt för Doug Keller och har under flera år studerat Iyengaryoga med Alexander Borovik. Hon gick större delen av sina utbildningar i yoga för John Friend, Larry Schultz och sin mentor Sundari. Hon har dessutom yogat omfattande för Pattabhi Jois, Saraswati Jois, Dharma Mitra, Rusty Wells, Cyndi Lee och Donna Farhi. Tillsammans med idrotts- och dansnaprapaten Malin Flinck har hon utvecklat Viryayoga, en dynamisk hathayoga med inriktning på biomekanik och orientering mot att inlemma yogans filosofi i dagens tillvaro.
Josephine har en masterexamen i idéhistoria på Stockholms Universitet och en kandidatexamen i TV-produktion från Dramatiska Institutet i Stockholm. Josephine har gjort några dokumentärfilmer och arbetar ibland som konsult inom kommunikation och kroppsspråk. Hon har skrivit böckerna Dynamisk Yoga (Fitnessförlaget), Våga Yoga (Miro förlag), Yoga från insidan (Miro förlag), Yoga för dig (Massolit), Yoga & ACT (Massolit) och Filosofi som terapi (Tegnér & Roos), samt hållit i över 60 yogaprogram på TV4. Hon doktorerar inom kunskapshistoria och känslohistoria på ETH, Zürich.
Vill du läsa fler grejer som Josephine skrivit om yoga, filosofi och historia, kika här.
Och om du vill att Josephine föreläser där du är, har du Josephines “föreläsningsmeny” här.