Search
Close this search box.

Rehab-teamet

Josephine Selander
Josephine Selander
Info
X

Josephine Selander

Grundare till Nordiska Yogainstitutet, initiativtagare till viryayoga och virya rehabyoga och yogalärare. Hon har skrivit böckerna Yoga & ACT, Dynamisk Yoga, Våga Yoga, Yoga från insidan och Yoga för dig. Josephine är utbildad yogalärare inom Ashtanga Vinyasa Yoga, Anusara Yoga och inom Yoga terapi (främst för Doug Keller) i USA, Indien och Storbritannien. Josephine är E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher) inom Yoga Alliance och medlem i International Association of Yoga Therapists (IAYT) Josephine driver Nordiska Yogainstitutet och utbildar yogalärare i Sverige, Norge, Spanien och Indien. Viryayoga är den form hon själv utarbetat tillsammans med idrotts- och dansnaprapaten Malin Flinck.

Robin Tåg
Robin Tåg
Info
X

Robin Tåg

Robin är leg. fysioterapeut, cert. viryayogalärare och cert. FRC™ Mobility Specialist och är specialiserad inom funktionell rörelseträning samt rehabiliteringsträning. Han är rehab- och anatomiansvarig samt en av delägarna på Nordiska yogainstitutet. Du träffar Robin i anatomin samt i våra påbyggnadsutbildningar. Robin är numera bosatt på Menorca (Spanien) där han driver sin retreatgård.

Malin Flinck
Malin Flinck
Info
X

Malin Flinck

Leg. Naprapat, undersköterska. Malin har jobbat som naprapat sedan 1998 med fokus på idrotts- och dansskador och jobbar som naprapat på Balettakademien i Stockholm. Hon går kontinuerligt kurser i manuell medicin. Malin har studerat yogaterapi för bla. Doug Keller och har utvecklat viryayogan med Josephine Selander.

Doug Keller
Doug Keller
Info
X

Doug Keller

Dougs bakgrund speglar ett livslångt engagemang i att studera och dela yogans kunskap och praktik. Efter att ha fått utmärkelser och examina i filosofi från ett av de mest prestigefyllda Jesuituniversiteten i USA samt vid Georgetowns och Fordhams universitet, undervisade Doug filosofi på collegenivå under flera år. Hans intresse för yoga vaknade på Siddha Meditation Ashram i Indien, där han bodde i sju år. Väl tillbaka i USA, studerade han intensivt Iyengaryogasystemet i New York City. Dougs djupgående arbete i fysioterapeutisk yoga, återspeglas i hans senaste, omfattande arbete: Yoga som terapi , som är en av de mest respekterade och djupgående verk som behandlar yogans terapeutiska aspekter. Doug är på den högsta nivån av certifiering inm Yoga Alliance: ERYT- 500 och är medlem i International Association of Yoga Therapists (IAYT). Läs mer om Doug här.

Jenny Bergegård
Jenny Bergegård
Info
X

Jenny Bergegård

Leg. sjukgymnast (fysioterapeut), magisterexamen i klinisk medicinsk vetenskap. Under utbildning till lärare i Virya-yoga. Arbetat som sjukgymnast inom akutsjukvården i tio år och är anställd på Karolinska sjukhuset där jag arbetar med patienter med olika reumatiska sjukdomar.

Charlotte Löfvenmark
Charlotte Löfvenmark
Info
X

Charlotte Löfvenmark

Leg. naprapat, personlig tränare och yogalärare och har i mer än 20 år arbetat som föreläsare inom träning och hälsa. Hon ingår i SAFE och Nordiska yoga institutets lärarteam. Charlotte arbetar med yoga och annan träning där målet är detsamma, att stärka och balansera kroppens funktioner både i förebyggande och rehabiliterande syfte.

Elin Gahm
Elin Gahm
Info
X

Elin Gahm

Distriktsläkare i Uppsala läns landsting. Har arbetet i Kerala i Indien som läkare. Har ett förflutet som gruppledare inom sport och utövar viryayoga. Elin har hälsosamma livsstilsförändringar som fokus och har skrivit en uppsats kring yogans hälsoaspekter.

Helene Ekfors
Helene Ekfors
Info
X

Helene Ekfors

Helene har som onkologisjuksköterska mer än 20 års erfarenhet av cancerpatienter (med erfarenhet av de flesta cancersjukdomar), lång erfarenhet av att hjälpa patienter tillbaks till yrkeslivet under och efter cancerbehandling. Hon är certifierad Yogalärare i Viryayoga. Undervisar Viryayoga nivå I+II, Virya Vinyasa, samt Gravidyoga.  Titel: Cert. Yogalärare, Leg. Onkologisjuksköterska, Mag. Omvårdnad, Forskningskoordinator Lunds Universitet samt förbereder till doktorandutbildning.

Britt Fjeldstad
Britt Fjeldstad
Info
X

Britt Fjeldstad

Viryayogalärare samt utbildar i anatomi på Nordiska Yogainstitutet. Hon är innan dess utbildad yoga-och meditationslärare i klassisk yoga på Yogalärarhögskolans 3,5-åriga i Norge. Hon har vidareutbildning inom prenatal yoga, har examen i traditionell kinesisk medicin, akupunktur, grundläggande medicin och massage. Hon har sin egen yogastudio på Lillhammer och har mer än 25 års erfarenhet av undervisning i yoga, träning och personlig träning. Läs mer om Britt här.

Mats Huseby
Mats Huseby
Info
X

Mats Huseby

Certifierad viryayogalärare och är på väg att att slutföra viryayogans 500-timmarsutbildning (RYT 500) under 2015. Mats undervisar idessutom i pilates och funktionell träning.
Efter att tidigare ha arbetat inom ekonomi och förvaltning (Master of Business Administration), er han nå fysioterapeut utbildat  vid høgskolen i Oslo och Akershus.

Ywonne Källström
Ywonne Källström
Info
X

Ywonne Källström

Ywonne är Kognitiv steg 1 terapeut med vidareutbildning i Dialektisk beteendeterapi och schematerapi. Hon är även certifierad Taktil massör och certifierad Viryayogalärare samt även yogalärare i Restorative och Yin.
Ywonne har mer än 20 år erfarenhet av psykiatriskt arbete, främst med självskadebeteende och suicidproblematik. Hon arbetar sen 14 år inom psykiatrisk öppenvård med vårdkrävande patienter.

Hon går kontinuerligt kurser för att integrera kropp och själ i ett mer helhetstänk; för närvarande i rehabyoga och yin yoga.