Lärare

På dina yogaresor har nu någon av oss som lärare. Kolla upp vid respektive resa vem det är som håller i kursen.

Nordiska yogainstitutet och resedelen YogaGo startades av Josephine Selander som från början är dansare och skådespelare, utbildad bl.a. på Balettakademien i Stockholm. Hon har mer än tio års erfarenhet av zenmeditation och som gruppträningsinstruktör i träningsvärlden. Josephine är utbildad yogalärare av John Friend i anusarayoga och på It’s Yoga inom ashtangayoga i USA och hon undervisar nu i Sverige, USA, Indien, Norge och Spanien samt utbildar yogalärare i Sverige, Norge och Indien. Hon har bland annat skrivit böckerna Våga yoga,  Dynamisk yoga, Yoga för dig och Yoga från insidan, med tillhörande dvd:s, där viryayoga presenteras. Josephine är registrerad som E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher) hos The Yoga Alliance.

Robin Tåg är fysioterapeut och Viryayogalärare som nu jobbar mot en 500 timmars certifiering. Han har en bakgrund inom geriatrisk, neurologisk och podiatrisk fysioterapi och har utöver det arbetat med behandling av knä- och höftrelaterade problem samt med rehabiliteringsgrupper för personer med rygg- och balansproblem. Robin har sin egen mottagning i Stockholm där han genom att kombinera fysioterapi med yoga arbetar utgående från att se människan ur både västerländsk och österländsk kroppssyn. Robin arbetar med inriktning inom rehabilitering för problem i stöd- och rörelseapparaten, skadeförebyggande träning och yogaterapi. Utöver det arbetar Robin även som personlig tränare. Robin finns med på resorna som lärare och ger dessutom massage- och fysioterapibehandlingar.

Britt Fjeldstad er utdannet yoga- og meditasjonslærer i Klassisk Yoga via den 3,5 årige lærerutdannelsen hos Yogalærerskolen i Norge. Hun har en videreutdannelse innen fødselsforberedendeyoga, har fullført 200 timers utdannelsen i ViryaYoga, og er Registrert Yoga Teacher 200 innen the Yoga Alliance, USA. Forøvrig er Britt utdannet innen Traditional Chinese Medicine, akupunktur, grunnmedisin, aromaterapi og klassisk massasje. Hun har mer enn 25 års undervisningserfaring fra individuell trening, div gruppetrening, dans og  show/sene, og har hatt fag- og utviklingsansvar for instruktører i treningsbransjen.
Britt driver sitt eget yogastudio på Lillehammer, samt videre utdannelse mot RYT 500 i ViryaYoga.