Search
Close this search box.

Utflykter

För dig som till äventyrs vill komplettera playan, yogan, vilan och havet med aktiviteter, finns det en hel del att göra.

Det är enklast att ta sig runt i närområdet med cykel. Du har möjlighet att hyra för 12 € per dag (plus en depositionsavgift på 150 € som återfås när cykeln lämnas tillbaka) som och få cykeln levererad till ”örnnästet”.  Om du är intresserad att hyra så boka in dig när du bokar på resan.

Kika på bilder på några av utflyktsmålen här.

Puerto de Mazarron
Man tar sig enklast runt med bil, men man kan gå till det närmsta samhället, Puerto de Mazarron. Det tar fem minuter med bil och en dryg timme att gå. Där finns en elegant strandpromenad, lite shopping och massor av restauranger. I Puerto de Mazarron finns också större matvarubutiker, en hälsokostaffär och en turistinformation.

 

Vandringsleder 
Det finns vandringsleder i anknytning till Isla Plana, där den enklaste utgår från kyrkan (”Tramo la Azohia-Isla Plana”, märkt med röd/vit färg) och är en dryg timmes strandpromenad till grannbyn La Azohia, där man med fördel kan inmundiga lunch (t ex på Antipodas Tavern, förbi fiskehamnen upp mot höjden). Ytterligare en vandringsled, ”Cabezo del Horno” ca 1 km från kyrkan i Isla Plana, har sin början precis efter restaurangen Nono (som för övrigt har fantastiskt god mat) och leder upp till bergen.

 

Naturreservat
Det finns ett flertal naturreservat för bl a vandring i trakten, t ex Sierra de las Moreras öster om Puerto de Mazzaron eller Sierra Espunia, ca 40 minuter från Puerto de Mazzaron. Karta och mer info kan du få från turistinformationen i Puerto de Mazzaron.

 

Granada och Alhambra
Är man sugen på en kulturell utflykt, tar det ca två timmar att åka till Granada, där det magnifika, moriska palatset Alhambra finns. Tänk på att man måste boka plats på nätet i förväg till Alhambra, så vi rekommenderar att du i så fall gör det i samband med bokning av resan. Gör den bokning här.

 

Termalbad
För dig som vill utforska hur kombinationen geologi och skönhet fungerar, finns det varma källor ca en timme från oss med ett tillbyggt SPA, termalbaden vid El Saladillo.


Vingårdar

Om du är nyfiken på att prova traktens viner, tar det ca en timme till närmsta vindistrikt, ”Vinos de Bullas”. Läs lite om det här.

 

Cartagena
Cartagena, även kallat ”det nya Cartago”, är en anrik örlogsstad med tjusiga jugendhus. Där finns rafflande kombo av kultur, mat och shopping med en romersk amfiteater, kul affärer och den Michelinomnämdakrogen D’Almansa. Tips! Gör gärna en liten avstickare till den övergivna militärbasen Castillitos mot kustremsan Cabo Tinoso! Där väntar panoramavyer och en sagoliknande borg med tillhörande kanoner som varit med i kultfilmen Kanonerna på Navarone! När du lämnat Isla Plana och kör mot Cartagena så tar du höger efter vägkorsningen till La Azohia, och kör mot Campillo de Adentro.

 

Saltvattenlagun
Ett annat tips på utflykt kan vara en tur till Europas största saltvattenlugun, den 25 km långa udden Mar Menor, några mil öster om staden Cartagena! Rekommenderat av terapeuter världen över för sina läkande effekter!

 

Skjuts och hjälp

Vill man beställa skjuts till olika utflyktsmål, så får du hjälp från Dave och Kate, som också ordnar allt kring boendet och transfern. Säg bara till så får du låna vår lokala telefon och arrangera körning med Dave. Du kontaktar också Dave eller Kate direkt om du behöver hjälp med något som rör ditt boende.

I Puerto de Mazarron finns det möjlighet att hyra cyklar. Info kan du få från Dave, Kate eller oss.

Lena på Jade Travel har själv yogat hos oss, så fråga gärna henne om det är något mer som du undrar över. Annars kan du prata med Philip på Jade Travel, som har koll på det mesta.