Search
Close this search box.

Yogacentret och yogan

Välkommen hem till vårt eget viryayogacenter i Murcia i södra Spanien.

Äntligen har vi realiserat vår dröm om ett eget ”yogahem” för viryayoga; och det i dubbel bemärkelse. Vi har hittat ett tak med fantastisk vy över Medelhavet och utifrån det skapat ett hem både för yogan och oss själva.

Kika på bilder från yogacentret här.

Vårt tillhåll (som vi kallar för örnnästet) ligger högst upp på en kulle i nya kvarter som byggts som vita sockerbitar, efter gammalt medelhavskoncept. Från våra resor i Marocko och Indien samlar vi på oss grejer vi gillar. Och på bakgården håller en liten Riad-aktig viloplats sakta men säkert på att ta form. På taket yogar vi morgon och kväll och kontemplerar över Medelhavets olika blå nyanser.

På vår terrass, en trappa ner, äter vi frukost och middag. Våra kockar strävar efter att i möjligaste mån laga lokala anrättningar med färska råvaror från trakten. Vi lagar vegetarisk medelhavsmat i möjligaste mån. Men ibland blir det Marockanskt och då och då dyker en nyfångad fisk upp på tallriken. Och det kan hända att en flaska lokalt vin öppnas till middagen. (Meddela när du bokar in dig om du är vegetarian och/eller har mat allergier, så ordnar vi fina alternativ till dig).

På bottenvåningen har vi ytterligare ett yogagolv och en inomhusstudio. Där finns också vårt behandlingsrum där du kan få massage: ayurvedisk eller klassisk.

Vi yogar viryayoga, som jag, Josephine, har tagit fram tillsammans med naprapaten Malin Flinck och mitt lärarteam. Man kan beskriva viryayoga som en dynamisk yogaform med fokus på biomekanik och filosofi. Idag har vi på Nordiska Yogainstitutet utbildat över 300 yogalärare och sommaren 2014 kommer vi att ha en yogalärarutbildning på vårt yogacenter. Du kan läsa mer om viryayoga här, om yogalärarutbildningen i Spanien här och om mig,Josephine, här.

Välkomna hem till oss,

Josephine (grundare av viryayoga),

Fredrik (äkta make)…

…och Oskar (pigg unge)

P.S. Det är vår researrangör Jade Travel som står för boende, mat och resa. För mer info om aktuella priser kika här eller kontakta Lena på Jade Travel direkt: lena@jade.se