Närvaro, hållpunkter och examinering

Närvaro

Det krävs att du gör 100% av momenten för att bli godkänd på våra utbildningar. Vi håller koll på var du är i utbildningen genom vår utbildningsplattform, och ser var du befinner dig och vad du gjort. Du har 18 månader på dig att slutföra 200-timmars online/live-utbildningen, och 12 månader att slutföra påbyggnadsutbildningarna som ligger online.

Du är även varmt välkommen att, när din kurstid är slut, återkomma och repetera påbyggnadsutbildningar (under förutsättning att du har gått just den utbildningen tidigare) och 200-timmarsutbildningen online/live och du betalar då enbart 30 % av utbildningens fulla pris.

 

Hållpunkter och examinering

Steg 1) 200-timmars Diplomerad (gäller 200-timmars onlibe/live)

Teori:
1. Under utbildningen gör du två sanskritprov: det första är baserat på alla asanor från virya nivå ett (boken Våga yoga) och det andra utifrån de asanorna som du stöter på i nivå två (Dynamisk yoga).
2. Du gör ett anatomiprov som tar ca en halv dag. Det gör du online under block 3.
3.  Under utbildningen få du en hemtenta, som du kommer att kunna jobba med under utbildningen. Det är längre skrivfrågor som kommer att ta ca 10-20 timmar att genomföra.

Praktik:
1. Under block 4 undervisar du i mindre grupper live. Sista dagen kommer du att filmas en gång och du får feedback på det du kan utveckla.
2. Inför block 8 preparerar du en filmning med en eller ett par deltagare hemma, som du får feedback på under zoommötet block 8.

Examen och godkännande: 

För att du ska få din examen och därmed bli godkänd av oss krävs följande:

  1. Anatomin:Du har minst 80 % rätt på anatomitentan. Om du inte blir godkänd kan du göra omtenta. Du betalar från och med den andra rättningen (ca 300 kr) per rättad tenta.
  2. Hemtentan: Under block 8 har vi en seminariedag där vi gemensamt resonerar kring hemtentan. Tre dagar innan hemtentan har du sänt din färdigskrivna tenta till josephine@nordiskyoga.se. Under seminariedagen går vi igenom fråga för fråga, där alla förväntas diskutera aktivt och kommer att få ett par frågor att svara på. Tanken är att du under seminariedagen fortsätter att jobba på hemtentan baserat på våra diskussioner.
    För att bli godkänd på hemtentan ska du ha: 1) Svarat på alla frågor (det är ok att skippa upp till fem frågor om du tycker att de är helt obegripliga.) 2) Närvara aktivt på seminariedagen. (Du kan allstå inte “bara” göra det ena eller det andra).
  3. Filmningen:Under block 8 fungerar den sista filmningen som en examensfilmning. Där önskar vi att du fått tre saker på plats för att bli godkänd: 1) Få in deltagarna i positionen 2) Instruera biomekanik i varje position 3) Nämn ett filosofisk tema. Om vi utvärderare tycker att du behöver komplettera något, får du en enklare hemuppgift (baserat på vad du behöver förtydliga) att göra inom två veckor.

När du fått godkänt på alla tre moment, får du ditt diplom att du är diplomerad lärare i Viryayoga och du kan då sända in din anmälan för att bli RYT-200 (Registered Yoga Teacher 200 hours) till The Yoga Alliance. (OBS! Det kostar att anmäla sig till The Yoga Alliance och anmälan dit är givetvis frivillig.)

Du kommer att finnas med på vår hemsida under “Här finns Viryayoga” med länkar till din verksamhet.

Steg 2) 500-timmars Certifierad

Du bygger vidare med påbyggnadsutbildningar tills du är uppe i 500 timmar. När du har fått ditt 500-timmarsdiplom av oss sänder du det till The Yoga Alliance och blir RYT 500. Du blir också 500 certifierad Viryayogalärare.

 

Antal timmar

Nordiska yogainstitutet är godkänt av The Yoga Alliance att certifiera elever till två typer av utbildningar: 200 timmar och 500 timmar.  Eftersom the Yoga Alliance bara godkänner två typer av certifieringar (200 timmar och 500 timmar), kommer du efter grundutbildningen att få ett diplom som gäller the Yoga Alliance på 200 timmar, som du sänder in till the Yoga Alliance. (Aktuell registreringskostnad hos dem finns på deras hemsida, www.yogaalliance.org.)