Search
Close this search box.

Viryans biomekanik

Vi som sysslar med viryayoga tror att en hälsosam kropp i yogan gör att flera saker kommer gratis:

– lättare att andas
– ökad rörlighet
– färre skador
– effektivare sätt att bli starkare
– fri lejd för prana (eller livskraften) att röra sig i kroppen.

Biomekanik. Det må vara ett abstrakt ord, men i viryayoga försöker vi göra biomekaniken väldigt konkret. Det handlar om rörelselära och hur vi använder kroppen på ett hälsosamt sätt.

Kika på våra filmer om biomekanik, så får du lite fiffiga tips och tydliga exempel på hur vi i viryayoga jobbar med biomekanik.

Josephine och Malin som har tagit fram viryayoga, har också utvecklat ett biomekaniskt system som fungerar som en trappstege. Man jobbar med olika principer i olika klasser. Så det innebär att du en dag kan gå på en viryaklass där du mest kommer att skapa en medvetenhet kring hur du smartast jobbar med axlarna. Nästa gång du dyker upp på viryaklassen kanske fokus istället handlar om hur du jobbar med fötterna. Medan du i en tredje klass jobbar med ett helhetsperspektiv kring hur du kan få en stärkande stabilitet i hela kroppen. Det innebär att du som elev sakta men säkert får tekniker för att förstå hur du stärker kroppen, blir rörligare och skapar rymd för leder att röra sig säkert.